Vremea martie aprilie si mai 2013

VremeaPrognozaVremea martie aprilie si mai 2013

27 MAI - 9 IUNIE 2013

Prognoza meteo DOBROGEA (27 mai - 9 iunie)
Regimul termic diurn va avea o evolutie marcata de usoare variatii periodice, astfel incat mediile temperaturilor maxime, de aproximativ 21 de grade in prima zi, vor creste spre 25 de grade pe 30 mai. Apoi vor scadea usor si vor atinge 23 de grade pe 2 iunie, pentru ca ulterior sa creasca din nou, usor, dar constant, revenind la 25 de grade spre sfarsitul intervalului. Mediile minimelor nocturne se vor situa, in medie, intre 14 si 16 grade in cea mai mare parte a perioadei de prognoza. 
Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai ridicata dupa data de 31 mai.
 
Prognoza meteo MUNTENIA (27 mai - 9 iunie)
In primele zile vremea se va incalzi, de la 21 de grade in prima zi, pana la o medie de 28 de grade pe 30 mai. Ulterior se va raci din nou, spre 23 de grade pe 2 iunie, dupa care va urma o crestere usoara de la o zi la alta, care va determina la sfarsitul intervalului de prognoza medii ale temperaturilor diurne de 26 de grade, ce vor caracteriza un regim termic normal pentru prima decada a lunii iunie. Minimele nocturne se vor situa intre 11 si 14 grade in cea mai mare parte a intervalului.
Dupa data de 30 mai se vor semnala averse, insotite de descarcari electrice, iar in jurul datei de 31 mai, ploile vor fi mai insemnate cantitativ.
 
Prognoza meteo OLTENIA (27 mai - 9 iunie)
Vremea, racoroasa in prima zi, se va incalzi treptat, astfel incat pe 29-30 mai mediile maximelor vor atinge 26 de grade, iar ale minimelor vor fi de aproximativ 13...14 grade, cu circa 6 grade mai mari decat la inceputul intervalului. Va urma o scadere usoara, spre 20 de grade pe 1 iunie, dupa care temperaturile vor creste treptat, vremea devenind normala termic in ultimele zile, cand maximele diurne vor atinge 25 de grade si minimele nocturne vor fi de 14 grade. Ploile se vor semnala frecvent dupa data de 30 mai, data la care se vor inregistra si cele mai insemnate cantitati de apa. Vor fi mai ales averse, insotite de descarcari electrice.
 
Prognoza meteo LA MUNTE (27 mai - 9 iunie)
Valorile termice vor marca o crestere de 8...9 grade in primele zile, atingand medii ale temperaturilor diurne de 16...17 grade, pe 29-30 mai, cand minimele vor fi de aproximativ 8 grade, fata de 1...2 grade la inceputul intervalului de prognoza. Ulterior, in intervalul 31 mai - 4 iunie, vremea se va raci usor, in medie spre 12 grade ziua si 4...5 grade noaptea. Apoi, un nou proces de usoara incalzire va determina spre sfarsitul intervalului valori termice cu aproximativ 4 grade mai ridicate, vremea devenind normalatermic pentru inceput de iunie.
Aversele, insotite de descarcari electrice, vor fi frecvente, mai ales in cursul dupa-amiezelor, dar vor fi mai importante cantitativ in jurul datei de 30 mai. 
 

Prognoza meteo CRISANA (27 mai - 9 iunie)
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme racoroasa pentru sfarsitul lunii mai, dar regimul termic va fi in crestere treptata si pe data de 29 mai mediile temperaturilor vor fi cu aproximativ 10 grade mai ridicate decat in prima zi, maximele atingand 26...27 de grade si minimele 13 grade. In urmatoarele zile, un nou proces de racire va determina, in intervalul 31 mai - 3 iunie, temperaturi diurne de 20 de grade, in medie, si nocturne de 10...11 grade, mai scazute decat mediile multianuale ale perioadei. In a doua saptamana va avea loc o incalzire usoara si treptata, astfel ca la sfarsitul perioadei de prognoza vremea va fi normala termic pentru prima decada a lunii iunie, cu maxime de 24 de grade si minime de 13 grade.
Vor fi frecvente aversele insotite de descarcari electrice, dar cantitatile de apa vor fi mai insemnate in jurul datei de 30 mai.
 
Prognoza meteo TRANSILVANIA (27 mai - 9 iunie)
Debutul intervalului de prognoza se va caracteriza printr-o vreme mai rece decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii mai, dar pana pe 29 si 30 mai se vor inregistra temperaturi maxime de 25 de grade, cu aproximativ 8 grade mai mari fata de cele din prima zi. Intre 30 mai si 1 iunie, regimul termic diurn va scadea, in medie, cu 6 grade, pentru ca apoi, pana la sfarsitul perioadei de prognoza, sa creasca usor de la o zi la alta, spre 21...22 de grade in ultima zi. Dupa primele dimineti racoroase, temperaturile nocturne se vor situa in jurul unei medii de 10 grade in cea mai mare parte a intervalului.
Aversele de ploaie si descarcarile electrice se vor semnala frecvent pe tot parcursul perioadei de prognoza, iar caracterul de torentialitate al ploilor se va manifesta mai ales in jurul datelor de 30 - 31 mai si 4 iunie.
 
Prognoza meteo MARAMURES (27 mai - 9 iunie)
Cresterea valorilor termice din primele zile ale intervalului de prognoza va fi de aproximativ 10 grade, determinand, pe 29-30 mai, medii ale maximelor de 24...25 de grade si minime de 12 grade. In urmatoarele doua zile va avea loc un proces de racire, iar dupa data de 3 iunie regimul termic va marca o crestere treptata pana la sfarsitul perioadei de prognoza, cand se vor atinge temperaturi diurne de 23 de grade si nocturne de 12 grade.
Ploile, prezente in fiecare de zi, vor avea mai ales caracter de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice, iar probabilitatea pentru cantitati de apa mai importante va fi semnificativa in jurul datelor de 30-31 mai si 4 iunie.
 
Prognoza meteo BANAT (27 mai - 9 iunie)
Valorile termice vor fi in crestere la inceputul intervalului, astfel incat maximele diurne, de la o medie de 19 grade in prima zi, vor atinge aproximativ 27 de grade pe data de 29 mai, iar minimele nocturne vor marca o crestere de 7 grade in aceasta perioada. Incepand cu data de 30 mai, vremea se va raci, iar intre 31 mai si 3 iunie mediile termice se vor situa in jurul a 20 de grade ziua si 11 grade noaptea. Ulterior, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic va marca o crestere usoara de la o zi la alta, care va conduce, pana pe 9 iunie, la valori maxime de 25 de grade si minime de 14 grade. 
Ploile, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice, se vor semnala pe tot parcursul intervalului de prognoza, incepand cu data de 29 mai, dar mai importante cantitativ vor fi pe 30 mai.
 
Prognoza meteo MOLDOVA (27 mai - 9 iunie)
Dupa o prima zi racoroasa, cu medii ale maximelor de 19 grade, vremea se va incalzi treptat. Pe 30 mai, temperaturile diurne vor atinge 26...27 de grade, iar minimele nocturne vor fi de aproximativ 13 grade si se vor mentine in jurul acestei valori pana la sfarsitul perioadei de prognoza. Cu toate acestea, regimul termic diurn va marca o scadere de circa 6 grade in intervalul 31 mai - 2 iunie, pentru ca apoi temperaturile sa creasca usor de la o zi la alta, in ultimele zile urmand a se inregistra valori maxime de pana la 24 de grade.
Probabilitatea de ploi, mai ales averse, insotite si de descarcari electrice, va fi mai mare dupa data de 31 mai, cand se vor inregistra si cantitati de apa mai insemnate.
 
Prognoza meteo pentru intervalul martie - mai 2013

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Prognoza meteo martie 2013
Regimul termic mediu diurn al aerului va inregistra valori apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand nord-vestul si nordul tarii, unde local valorile termice pot fi sub mediile multianuale.
Cantitatile lunare de precipitatii pot prezenta valori peste mediile climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, exceptand sud-estul tarii unde acestea pot fi apropiate de normele climatologice.

Vremea in aprilie 2013
Temperaturile medii lunare ale aerului vor inregistra in general valori apropiate de mediile multianuale local in sud-estul, sudul si vestul tarii, iar in restul teritoriului valorile termice se vor situa sub normele climatologice
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general peste normele climatologice in majoritatea regiunilor tarii, iar in zonele de campie din sudul si estul tarii vor fi posibile cantitati apropiate de mediile multianuale.

Prognoza meteo mai 2013
Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi in limite apropiate de mediile multianuale in zonele de campie din sudul si vestul tarii, iar in restul teritoriului acestea pot fi sub normele climatologice.
Cantitatile de precipitatii pot prezenta in general valori apropiate de mediile multianuale lunare in majoritatea zonelor tarii.

Vezi cum va fi vremea in lunile martie2013 si aprilie 2013 in format pdf.

Prognoza meteo pentru martie aprilie si mai 2013 este se actualizeaza permanent.

[29 Aprilie 2013]


Distribuie in reteaua ta favorita (apasa unul din butoanele de mai jos)

Vezi si alte stiri

Tags: martie | aprilie | mai

Comentarii

Numele tau *
Adresa email * (Poti sta linistit! Nu va fi facuta publica)
Comentariu
Maxim 1000 caractere.
Cod de securitate *


Fii primul care adauga un comentariu.